Klinik Pilates

Günümüzün en popüler tedavi yöntemlerinden biri olarak bilinen klinik pilates çağın en etkin uygulamalarından biridir. Bursa Klinik pilates eşliğinde kas iskelet sistemine dair tüm hastalıklardan korunmak bütünsel işlev ve etkinlik oluşturur. Donuk omuzlar, kas spazmları, fibromiyalji, boyun ve bel fıtıkları, omur eklemi, kifoz ve skolyoz gibi hastalıkları kapsamaktadır. Ayrıca diz ve kalça rahatsızlıklarında birebir etki sağladığı kanıtlanmıştır. İnsanların çoğu klinik pilatesin sadece vücut sıkılaştırılmasına yönelik etki oluşturduğunu düşünse de duruş bozuklukları ve sıralanan birçok kas iskelet rahatsızlıklarına da fayda sağladığını belirtmek gerekir. Bununla birlikte çeşitli hastalıkların iç organ rahatsızlıklarına yol açması ve solunum sorunları oluşturmasına da engel olan bir tedavi şeklidir. Ayrıca kişiye özel egzersiz biçiminden faydalanılır. Uzman hekim beraberinde belirlenen tedavi fizik tedavi ve rehabilitasyonun tamamlayıcı desteğidir.

Klinik Pilates Nasıl Yapılır?

Klinik pilates nasıl yapılır sorgulamasında hem hastalık sahibi kişiler hem de sağlıklı yaşam adına uygulanan tamamlayıcı egzersizlerden bahsetmek mümkündür. Muayene beraberinde kişiler için klinik pilates desteği uygulanabilmektedir. Özellikle 30 ile 60 yaş arasında hareketsiz kalan kişilerin kas iskelet tedavilerinde veya yumuşak doku rahatsızlıklarında önerildiği bilinir. Tedavinin uygulanışı kapsamında reformer adlı özel yatak ya da zemin kullanılır. Tüm kasların aynı dengede çalıştırılması temeline dayanan klinik pilates, karın, bel, sırt ve bacak kaslarının kuvvetlendirilmesini sağlamaktadır. Bu tedaviden en etkin sonuç almak için tedaviye düzenli katılım sağlamak gerekir. Sağlıklı beslenme kuralı ve kilo kontrolünün önem taşıdığı önemli bir detaydır.

Klinik Pilates Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Klinik pilates nasıl uygulanır sorusu beraberinde uygulanış tekniği şöyle açıklanmaktadır. Hekim kontrolü ve fizyoterapist eşliğinde 60 dakika süre ile özel yatak ve zeminde kişiye özel hareketlerle uygulanır. En az 4 hafta uygulanması gereken programın etkileri haftada 2 veya 3 gün uygulandığında görülmeye başlanır. Genel bakımdan birçok hastalığın çözümünde önemli etkiye sahip olan tedavi günümüz çalışma şartlarına en iyi destektir. Çünkü çalışan insanların bir bölümü vücut kondisyonunu bozan oturma şekli ya da uzun süre ayakta kalarak çalışmaktadır. Hareketsiz kalan veya yaşayan kişiler içinse bir nevi vücut koordinesini yeniden kazanmak anlamına gelir.

Klinik Pilates Avantajları

Yaşa ve hastalık türlerine bağlı olarak klinik pilates avantajları aşağıdaki gibi sıralanır.

  • Kasları güçlendirmesi
  • Boyun düzleşmesini engelleme ve servikal düzleşmeyi engelleme
  • Kısa kas uzama ve esnekliğinin artmasına yardımcı olma
  • Osteoporoz önleme
  • Duruş bozukluğunu engelleme
  • Stresi azaltma
  • Vücudun sıkılaşmasına yardımcı olma
  • Kilo dengesini koruyabilme

Klinik Pilates Zayıflatır Mı?

Fizyoterapi alanına giren ve araştırılan konulardan biri de klinik pilates zayıflatır mı sorgulamasıdır. Bildiğiniz gibi çeşitli eklem rahatsızlıklarında birincil düşman kilo artışıdır. Sağlıksız beslenme tarzı, kilo sorunu kişiden kişiye değişen farklı rahatsızlıklar oluşturup kişinin daha hareketsiz ve daha yavaş yaşam sürdürmesini sağlamaktadır. Yapılan sorgulamaya yönelik klinik pilates uygulamasının önemli bir dengeleyici olduğunu söylemek mümkündür. Kilo vermeye yardımcı olduğu gibi verilen kilo beraberinde bozulacak vücut yapısının sıkılaşmasına da yardımcı olduğu bilinir. Bu doğrultuda uzman eşliğinde en az 4 haftalık zayıflama programı olarak ta düşünülmesi mümkündür. Fizyoterapi alanında bir tedaviye başladığınızda sağlıklı yaşam adına yapılacak en etkin uygulama olduğu unutulmamalıdır.

Pilates Kaç Seansta Etki Eder?

Pilates sağlıklı yaşam sporu şeklinde de değer gören bir tedavi metodudur. Buna yönelik sorulan sorulardan biri de pilates kaç seansta etki eder şeklinde öne çıkmaktadır. Başladığınız an her tedavi süreci düşündürebilir. Kaç seansta etki göreceğim sorgusu yapmak doğal bir sorgulama olsa da düzenli katılım sağlamak büyük fayda görmek demektir.

İlk 10 seansta pilatesin vücudunuzda sağladığı farkı görmeniz mümkündür. İkinci 10 seansta ise gözle görülür etki görmek mümkün olur. Hatta yakınlarınızın dahi göreceği bu fayda sizi çok mutlu edecektir. Son 10 seans veya toplam 30 seans sonucunda ise farklılığı görülen sağlıklı bir bedene kavuştuğunuzu görüp hissedebilirsiniz. Genel bakımdan severek yapılan bu tedavi uzman eşliğinde sürdürüldüğü zaman son derece olumlu sonuç vermektedir. Özellikle fizyoterapi alanında başarılı sonuç alınması mümkündür. Güçsüz kas dokusunu sağlamlaştıran ve kuvvetlendiren en hızlı ve en etkin tedavi biçimidir.

Yorum Yapın